Cara Mudah Membuat Bak Chang Ayam Dengan Daun Pandan
Dapur Borneo Dapur Borneo
16.2K subscribers
29,634 views
532

 Published On Jul 22, 2020

#jombelajarmasak #caradaporharianborneo


Bahan-bahan
Beras pulut *cuci bersih dan rendam 2jam.
Dada ayam*cuci bersih dan cincang halus.
Kulat kering*rendam sampai lembut.
Daun pandan secukupnya
Bawang merah*cincang halus
Bawang putih*cincang halus
Halia*cincang halus
Minyak secukupnya
Kicap masin secukupnya
Garam dan perasa secukupnya
*Semua bahan tak ada sukatan.Ikut selera masing-masing.



Semoga video ini bermanfaat untuk anda semua.Jomlah kita sama-sama mencuba pelbagai jenis masakkan.Maafkan saya kalau ada kekurangan.

Jangan lupa untuk SUBSCRIBE,like,komen
dan share untuk membantu saya lebih semanggat lagi untuk upload video yang seterusnya.Semoga anda dimurahkan rezeki 🙏 Terima kasih.

show more

Share/Embed