15 views
0

Published On Nov 2, 2021

Door Lily Klooté

In het weekend van de revanche rekende Landstede Zwolle redelijk makkelijk af met de mannen van Matrixx Magixx. Een sterk derde kwart (15-31) was de nekslag voor het nog immer gehavende Magixx team, dat zonder de drie Amerikaanse spelers aan de start verscheen.

In het eerste kwart gingen de teams gelijk op. Een driepunter van Thijs Vermeulen zet 8-5 op het scorebord, waarna Josh Magette antwoordde met twee scores en Zwolle de voorsprong overnam. Een fraaie dunk van Marcel Aarts gaf Magixx weer even de leiding. Met nog twee en een halve minuut te spelen was het Darryl Webb die de laatste score van dit kwart door het netje joeg. 12-15 liet het scorebord zien.

In kwart twee kwam Zwolle met een 0-8 run een beetje los te staan van de gastheren uit Wijchen, waar het team van Mark van Schutterhoef een 7-0 run tegenover zette en aanklampte bij de Zwollenaren tot 26-28. Een driepunter van Darryl Webb stopte de Wijchense aanval even, waarna de gastheren weer 8 punten op rij te scoorden.. Darryl Webb was echter op dreef, hij brak in de laatste drie seconden door de knullige Magixx- verdediging en scoorde een driepunter, waardoor Landstede met een lichte voorsprong de rust inging 34-36.

In kwart drie ging het lampje bij de Magixx even helemaal uit. De mannen van Mark van Schutterhoef kregen uit alle hoeken en gaten ballen om de oren. 15 punten uit onder andere driepunters van Robbie Sihota, Henry Bekkering en Thijs Vermeulen tegen 31 punten van de Zwollenaren die onder leiding van Zack Novac (12 punten dit kwart) niet te stoppen waren. Een schitterend een-twee-drietje van Kenrick Zondervan en Nikki Hulzebosch sloot dit kwart met 49-67 op de teller.

In kwart vier was het Marcel Aarts die z'n ploeggenoten op sleeptouw nam en maar liefst 10 punten vergaarde voor z'n team. Enige andere schutter aan Magixx-zijde was Robbie Sihota, die de score van Marcel Aarts aanvulde met een drietje en een fieldgoal. Het kwart werd hiermee gewonnen (15-13), het gat dat door de mannen van Herman van de Belt geslagen was in het derde kwart kon echter niet meer gedicht worden. 64-80 was het eindresultaat.

Magixx komt hiermee op de voorlopig 5e plek te staan, samen met Aris en Den Helder. Ook Weert kruipt langzaam dichterbij. Het is momenteel voor de nummer 4 t/m 8 knokken voor een goeie uitgangspositie bij de play-offs. Magixx zal komende wedstrijden alle zeilen bij moeten zetten om niet nog verder naar beneden te zakken. Of het een (diepte)record is weet ik niet, 6 verliespartijen op een rij, maar dat het moet stoppen, daar is iedereen het over eens.....Dus ik stel voor:

neuzen in dezelfde richting, a.s. woensdag de wedstrijd in Leiden overleven en zaterdag 9 februari tijdens de wedstrijd tegen BSW Stepco Weert in eigen huis met man en macht keihard werken met veel teamspirit op het veld, trommelen, toeteren, schreeuwen en onze mannen aanmoedigen om het veld. Allemaal richting de broodnodige overwinning. De zesde man is weer hard nodig! En omdat het tenslotte carnavalsweekend is...allemaal verkleed in het mooie lime-groen! 20.00 uur in de Arcus.