Published On Premiered Oct 27, 2022
resepi puding coklat apis biskut yang mudah dan sedap. Mesti cuba.
Hi semua kali ini MALAY kitchen nak berkongsi resepi puding coklat. Lagi menarik ia berlapis dengan biskut. Manja akan tunjukan bahan dan cara untuk hasilkan puding berlapis yang cantik. Gabungan perisa coklat dengan biskut memang tidak asingkan. Untuk penggemar biskut dengan coklat atau milo panas , puding ini memenuhi citarasa anda. Selamat mencuba dan jom masuk dapur.
Resepi puding coklat lapis biskut
3 cawan air
1 cawan susu cair
1/2 cawan gula
1/2 cawan krimer pekat manis
1/2 cawan serbuk koko
1 paket agar-agar serbuk 10gram
Biskut tawar/ kering
Cara-cara :
1. Masak semua bahan kecuali biskut sehingga mendidih.
P/s : susu cair dimasukan akhir sekali setelah adunan mendidih.kemudian tutup api.
2. Sendukan 5-6 adunan ke dalam bekas segi empat yang bersaiz 7inci. Biar seketika kemudian susunkan biskut memenuhi permukaan lapisan puding coklat tersebut. Biarkan seketika.
3. Kemudian tuang lagi adunan puding coklat perlahan-lahan ke atas lapisan biskut. Ulang proses ini sehingga semua adunan puding habis.
4. Masukan ke dalam peti sejuk. Apabila sudah set boleh hidangkan.
Mohon Follower MALAY kitchen SUBSCRIBE Youtube kami :
/ malaykitchen
Laman web rasmi MALAY kitchen :
https://malaykitchen.my
Telegram MALAY kitchen :
https://t.me/malaykitchen
Track: Ikson - Coral [Official]
Music provided by Ikson®
Listen: • #132 Coral (Chill Beat)
#malaykitchen #resepipuding #resepipudingcoklat