2

Published On Sep 23, 2023

IJZERSTERK COLLECTIEF VAN DEM IS SPORTLUST’46 TE MACHTIG
Het thuis gebleven publiek had eigenlijk wel een beetje gelijk, wat een beesten weer was het op dinsdagavond. Storm en regen nodigden niet echt uit om naar het DEM terrein te komen. Maar hoe tevreden verlieten de DEM supporters het complex.

Een 3-1 overwinning op een ambitieus Sportlust’46 uit Woerden was het resultaat van een hecht collectief. Negentig minuten lang streden de spelers van trainer Ron Bouman voor een goed resultaat. Nadat Sportlust eerst nog op voorsprong kwam in de 20e minuut, niet eens onverdiend, kwam DEM vlak voor rust op gelijke hoogte door een schitterende goal van Thom de Vries. De voorzet van Timo Wolters mocht er overigens ook zijn. Rust 1-1.

In de tweede helft was de mentaliteit van DEM Sportlust’46 te machtig. Het hele team vocht voor iedere meter, net zoals tegen Sparta Nijkerk. En ook nu werden de mannen van aanvoerder Twan Verswijveren daarvoor beloond. In de 50e minuut beloonde de ploeg zichzelf met een verdiende 2-1 voorsprong door Jesse Verswijveren. De wedstrijd werd uiteindelijk beslist in de 77e minuut. Na een korte corner en een mooie voorzet kopte Sem van Amersfoort keihard in.

Wat nu: We moeten even wachten tot op aankomende zaterdagavond de loting via ESPN wordt verricht. Wat zit er in het vat? Bij deze loting komen alle BVO’s, uitgezonderd de clubs die Europees voetbal spelen, in de koker. Als DEM een BVO loot word de wedstrijd altijd thuis gespeeld. Trainer Ron Bouman geeft er toch de voorkeur aan om een 3e divisie club te loten. Begrijpelijk. Maar een BVO heeft ook zo zijn uitstraling. Maar we hoeven niet lang te wachten om dit te weten.